Våra föreläsare

Rickard Ydrenäs

Grundare av Ydrenas Communications, specialist på EU:s lagstiftningsprocesser och rådgivare till Europaparlamentariker Olle Schmidt under EU-förhandlingarna av MiFID II och IDD 2011-2014.
Rickard har ett övergripande ansvar och håller utbildningar inom alla områden.

Ulf Bergström

Statsvetare och EU-expert, M.A. från College of Europe, Bruges, Belgien. Ulf Bergström är specialiserad på europeisk politik och har 13 års praktisk erfarenhet från två olika EU-myndigheter; IT-säkerhetsmyndigheten ENISA och åklagarsamarbetet inom Eurojust med regelbundna EU-kontakter (COM/Rådet) och MEP-relationer.
Ulf Bergström håller i utbildningar om EU-myndigheter i praktiken och utbildning om EU:s dataskyddsreglering, GDPR.

Gunilla Forsmark Karlsson

Konsult och styrelseproffs. Gunilla har arbetat inom försäkring och bank under hela sitt yrkesverksamma liv. I över tjugo år som chef och ledare. Hon har bland annat varit vd för Skandiabanken och vice vd för Länsförsäkringar Bank. Sedan 2014 är Gunilla konsult, styrelseledamot och författare. Under 2016 gav hon tillsammans med en kollega ut boken: Hållbara affärer – så ökar du företagets konkurrenskraft och lönsamhet. Boken inspirerar, motiverar och vägleder företag att ställa om för att bli långsiktigt hållbara. Genom boken har Gunilla kanaliserat sitt personliga engagemang för hållbarhet med sin erfarenhet från yrkeslivet. Gunilla leder våra EU-utbildningar kring Hållbara Investeringar och hållbara affärer.

Kristian Halse

Konsult och grundare av Simplicus AB. Har i botten en gedigen logistikbakgrund från företag inom telekom och dagligvaror. Senaste femton åren har Kristian arbetat med tullfrågor, både inom Tullverket och i näringslivet. På Tullverket arbetade han bl a som logistikspecialist och som lärare på Tullverkets företagsutbildningar. Därefter har Kristian arbetat i den privata sektorn med fokus på konsulttjänster, säljare av tullösningar och involverad i Border Management-projekt i Afrika och Mellanöstern. Kristian har även ansvarat för tullfrågor på AstraZeneca. Genom sitt företag Simplicus hjälper Kristian företag med alla typer av tullfrågor och engagerar och utbildar medarbetare på alla nivåer.
Kristian Halse håller EU-utbildningar om EU:s tullreglering UCC.